Jump to content

Minden tevékenység

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Ilyen az, amikor egy jól működő folyamatba egyszer csak megérkeznek az ügyvédek.
 3. Nemrég futottam bele ElDorado Bicks csatornájába. Ingyenesen elérhető MOC-okat épít meg. Néhányat a saját terveim közül is megtaláltam nála. Persze nem bánnám, ha a tervezők neveit is kiírná, nemcsak a Rebrickable linkeket.
 4. Számomra az eddigi legnagyobb negatívum, hogy még mindig nincsenek feltöltve a 2020-as készlet elemlistái. https://www.bricklink.com/message.asp?ID=1174947 Ezzel szerintem egy csomó lelkes önkéntes kedvét veszik el a további munkától.
 5. Na, megjött a DOTS, vagy legalábbis képek. Nem tudom, mennyire fog befutni. Engem nem ragadott meg, bár nem is én vagyok a célközönség Igen, ezek a 4+ készletek, a nagy, egybeöntött elemek nekem sem a kedvenceim.
 6. DUPLO betűs autó, családi ház és persze a Pókember-Vasember-Amerika kapitány triós szett nagyon bejön. @András is mondta, hogy Creatorban milyen szép, kisléptékű város kezd kibontakozni, aminek építményei kompatibilisek a CITY hasonló készleteivel. Jó alternatív lehet ez a moduláris házak mellett. De! CITY újdonságok közül csak a jégkrémes kocsi és az utcaseprő tetszik. Öregszem? Nagy szomorúsággal nézem ezt a sok kicsi szettet, ami az apró építgetés öröme helyett néhány nagy egybeöntött formáról szól és szevasz. Friends podok, Ninjago játékgépek, stb. Mi lehet ez a DOTS? A Trollok lesz az új Angry Birds, amit nagy szájhúzva veszünk meg 50% akcióban év végén, az alkatrészek miatt?
 7. Karácsonyra megkaptam a 31087 Dűne buggy készletet. Egyelőre 3 modellt építettem belőle (meg egy virtuálisan régebben) Tricikli: F1-es holdjáró: Segway:
 8. Hát igen, az LDD fejlesztése már rég megállt, a stud.io köröket vert rá, ezzel nagyot szakítottak.
 9. Megjött az új katalógus! https://catalogs.lego.com/BrandCatalog/1hy2020/reemea/hu Ki mit fog beszerezni? Persze a katalógusban nincs benne minden, itt böngészhettek a 2020-as készletek között: https://brickset.com/sets/year-2020 Én nagyon várom az új zacskós készleteket, főleg a 30342 - Speed Champions Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO-t és a 30536 - Ninjago Combo Chargert, komoly átépítése potenciált látok bennük. Persze a cica és a mozdony is bejön. Sajnos a webshopokban a polybageket számomra érthetetlen módon eléggé horror áron árulják - 3000 Ft egy 60-70 darabos készletért, őrület - szóval meg kell várnom, amíg bekerülnek a multik kínálatába.
 10. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg egészen mellékesen a COPPA kapcsán, hogy engem felnőttként bezzeg senki sem kérdez meg, hogy akarom-e, hogy kövessen-e a Google engem az interneten.)
 11. Egyes FB oldalakon vettem észre, hogy egyesek nagyon naívan állnak a TLG-hez, merthogy játékgyártó cég és azt vettem észre, hogy sokan meglepődnek, mikor felhívom a figyelmüket arra, hogy alapvetően mégiscsak egy for profit vállalkozás, aki abból él, hogy gyárt valamit, amit elad jó pénzért az embereknek. Szóval ilyen szempontból nincsenek illúzióim. Tippem szerint: stud.io (már lehagyta az LDD-t, az az igazság) és az AFOL Designer Program miatt. Illetve egy jó nagy adatbázishoz férnek hozzá a felhasználói igényeket illetően. Na meg, hogy van 1,1 millió felhasználója, akit targetálhat ilyen téren. Új promóciós csatorna illetve az ADP-n keresztül egy kis költségvetésű, alacsony kockázatú "Ideas" program keretén belül pénzt lehet csinálni olyan szettekből is, amik egyébként nem mennének át a Lego brand alatt valamilyen okból. Szerintem ez lehet az érték a TLG-nek a Bricklinkben és úgy gondolom, hogy semmiképp sem maga az aftermarket. Sőt, ha azt nézzük, kifejezetten konkurenciája is a Pick-a-Brick-nek. Illetve a LEGO utáni második legnagyobb piactere a Legonak, ami felett most megszerezte a kontrollt.
 12. Miközben a LEGO 50 oldalas szerződéseket írat alá valamennyi viszonteladóval, most megvettek egy platformot, amin kis túlzással, de az értékesít terméket aki csak szeretne. Ráadásul ez az egyik legnagyobb felület a másodpiac számára - tehát a LEGO az ezen a felületen eladott termékei után kétszer fog hasznot húzni. Egyelőre nem értem, miért buli ez az AFOL közösségnek (mert hát ránk hivatkozva történik az egész) és nem világos, miért lesz ez jó >valójában< a LEGO-nak.
 13. Gondolom stud.io marad, meg az AFOL Designer programhoz hasonlóból lesz még több, ellenben a boltokban szerintem a TLG-nek kevés hozzáadott értéke van, illetve részben kifejezetten konkurál a Pick a brickkel. Vevőcsalogatónak jó lesz esetleg. Meglátjuk.
 14. Rövid időn belül a második nagyon érdekes történés, ami sok LEGO rajongót érint, mégpedig az, hogy a LEGO Csoport megvette a legnagyobb online LEGO alkatrész piacteret, a Bricklinket. Sok kérdés vetődhet fel, virtuális építőként engem az érdekel a legjobban, vajon mi lesz a stud.io sorsa. Nem szeretném most temetni az oldalt, de várjuk ki a végét. A Brothers Brick interjúja angolul: https://www.brothers-brick.com/2019/11/26/news-the-lego-group-acquires-bricklink-from-nexon-founder-jay-kim-for-undisclosed-sum-interview-with-lego-cmo-julia-goldin/
 15. Sziasztok! Kerestem a programban, de nem találtam. Mikor lesz a vendégkiállítói verseny eredményhirdetése? Köszönöm!
 16. Igen, ez egy teljesen érthetetlen történés. Tulajdonképpen, bármi lehet gyerektartalom, ha nem korhatáros és egy gyereket érdekli: autós, utazós, főzős műsor. A LEGO esetében ez azért rossz, mert nem lehet a felnőtteknek és gyerekeknek szánt termékek között differenciálni. Játék és kész, tehát gyerektartalom. Ezáltal elvész a bevétel, a záróképernyő, a kártyák és címkék, a kommentelési lehetőség. Nem értem, ezek miért esnek ki, miért nem tudja a google egyszerűen azt megoldani, hogy az adatokat nem gyűjti az ilyen videóknál. Mintha a saját üzleti érdeküket helyeznék előtérbe. Annak eldöntésében sem segítenek, hogy mi gyerektartalom és mi nem - jogi tanácsot nem adhatnak, írják. Viszont a büntetést az alkotó kapja. (Ez egyébként hasonlít a LEGO eljárásához: nem mondhatják meg, jó-e egy rendezvényünk plakátja, mert az jogi tanácsadásnak minősül. Viszont, ha rossz, megbüntethetnek, de legalább módosításra szólíthatnak fel.)
 17. A COPPA, vagyis a gyerekek online életének és magánszférájának védelméről szóló törvény már több, mint 20 éves, de a YouTube most akarja érvényre juttatni. Ennek egyik hozadéka, hogy a gyerekeknek szóló tartalmat fel kell címkézni, és nekik szóló videók esetén ki lesz kapcsolva a célzott adatgyűjtés és a kommentelési lehetőség, ami nagy bevételkiesést fog okozni a LEGO videók készítőinek. Jangbricks és AustrianLegoFan angol nyelvű videóját linkelném a témában. https://www.theverge.com/2019/11/13/20963459/youtube-google-coppa-ftc-fine-settlement-youtubers-new-rules
 18. Sziasztok, Köszönöm a lehetőséget. Pénteken ott leszünk! Nagyon szép alkotások születtek.
 19. Sziasztok! Örülök én is, hogy ott lehetek a vendégkiállitók között! Gratula mindenkinek! Jövő hétvégén találkozunk! :)
 20. Köszönöm én is a lehetőséget! Szuper jó lett mindegyik építmény! Jövő pénteken találkozunk!
 21. Köszönöm a lehetőséget! Ott leszek. Nagyon komolynak tűnik a többi kiállító építménye. Kívancsi vagyok rájuk élőben is. Alig várom a kiállítast.
 22. Kedves mindenki! Köszönjük a jelentkezéseteket! A vendégkiállítói versenyre az alábbi építőket és alkotásokat várjuk sok-sok szeretettel: @peterufo és Harry Potter jelenete: @Borgulya Zoltán és a Tengerész kocsmája @Edvárd és az óbudai Amfiteátrum: @saxus rakétahajtómű tesztelőüzeme: @alvaringaz és a középkori zirci apátság @Helmeczi-Barna Anita és építményei Az előválogatóban 1 jelentkező építményei esetében döntöttünk úgy, hogy nem mutatjuk be a vendégkiállítói verseny keretén belül. A zsűri tagjai: Szabó Máté, LEGO Ideas nyertes, @Kovács Erzsébet, @Karcsi Pontegyenlőség esetén 3 további KOCKAFESZT kiállítót is pontozásra kérünk.
 23. Kedves Károly, A férjem az építője: Helmeczi Zoltán, csak az én nevemmel regisztráltunk be.
 24. Kedves @Helmeczi-Barna Anita! Ki az építője ezeknek az alkotásoknak? Köszönöm a választ.
 25. Blueberry robot építmény pontos mérete 32 cm magas, 25 cm széles, 29 cm mély építmény legjobb megtekintése: szemből
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...