Jump to content

Minden tevékenység

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. A holdraszállás évfordulójának alkalmából egy műholdat alakítottam át fantáziállattá. 3D modell és az építés lépései.
 3. Újabb fantáziállat, egy helikopterből készült. Furcsa módon a 31092-ből még nem nagyon készültek alternatív modellek, vagy legalábbis én nem találkoztam velük. Még egy kis csiganyálkát is sikerült becsempésznem az építménybe. Csak virtuálisan készült, nincs meg a készlet. Igazából még akciósan sem akartam megvenni, mert nem láttam benne átépítési potenciált. Mecabricks 3D modell. 3D modell a My Studioban. Építési útmutató PDF formátumban.
 4. Homokfutóból madár. Csak virtuálisan készült, nincs meg a készlet. 3D modell a Mecabricksen. Az építés lépései a My Studioban.
 5. Először félszemű tyúk volt, aztán strucc, de végül egy javaslat alapján (amúgy is nagy L’art pour l’art Társulat rajongó vagyok) Lila liba lett a magyar neve. Kicsit nehezen, de magáll a saját lábán. A maradék elemekből input és output is készült :) Sajnos csak egy szem volt a készletben, a bal szeme pedig egy morcos arc lett :) Ez a kép Bluerendererrel készült, a minősége nem a legjobb: A donor pedig Magnifo:
 6. Eredeti neve Kerekesszékes űrlény volt, az alapötlet a Star Trek Deep Space 9-ból való, ahol a Melora nevű tudós egy teljesen már gravitációjú bolygóról érkezett, így az űrállomáson csak kerekesszékkel tudott közlekedni. A kerekek csak jelképesek, a lényt bele lehet ültetni a székbe. Ő volt a donor:
 7. Idén a nagymarosi KOCKAFESZTen is lesz vendégkiállítási lehetőség. Azonban, más rendezvényeinktől eltérő módon itt nem verseny lesz, hanem a jelentkezéseket egyesével nézzük meg és döntünk építmények és/vagy alkotóik meghívásáról, garantált jutalomért. A jutalom értéke és formája függ az építmény területétől és jellegétől, illetve szívesen adunk olyan jutalmat, ami további alkotásra ösztönzi az építőjét. A jelentkezésekről dönt: @Kovács Erzsébet közösségszervező, @Karcsi klubvezető Az alkotásokat (függetlenül attól, hogy a rendezvényen végül megjelennek-e vagy sem) felhasználhatjuk a rendezvény online reklámjakor, közzétehetjük közösségi oldalunkon vagy blogunkon, az alkotó beleegyezésével. Ezért is jutalmat ajánlunk. Jelentkezni csak a fórumon lehet, privát üzenetben a KOCKAFESZTnek címezve vagy e topicban hozzászólásban, az alábbi adatok megadásával: építmény neve, címe építmény rövid leírása építmény leírása (ami a MOC kártyára kerül) építmény pontos mérete (hosszúság x szélesség) építmény legjobb megtekintése (hosszú oldal, rövid oldal, körbejárható, szemből) különleges kérések (áramforrás, felfüggesztés, saját asztal használata, kikötés/támaszték, interaktív elem, színpadi bemutatás) egyéb megjegyzés Valamint, a jelentkezéshez csatolni kell az építményről készült legfeljebb 3 jó minőségű képet. Ha még nem múltál el 18 éves, szükség lesz szülői beleegyező nyilatkozatra is, amit üzenetben kérhetsz. A vendégkiállításról A vendégkiállítási lehetőség célja, hogy a KOCKAFESZT klub építőivel közösen a tinédzser és felnőtt LEGO rajongók is bemutathassák építményüket a nagyközönségnek. A vendégkiállításra TFOL (teenage fan of LEGO®) és AFOL (adult fan of LEGO®) társaink jelentkezését várjuk. Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 8. Értesítés meghívásról: 2019. szeptember 10-ig folyamatosan Telepítés ideje: 2019. szeptember 20. 18:00-tól 22:00-ig Bontás ideje: 2019. szeptember 22. 18:00-tól 20:00-ig Azt a kiállítót, aki a megjelölt telepítési idő végéig nem tudja építményét megfelelően installálni, biztonsági okokból visszautasítjuk a helyszínen. Az építmények szállításában csak esetenként tudunk segíteni. A kiállított vendégalkotásokat a KOCKAFESZT csapattagjai a saját építményeivel megegyező módon (kordonnal elkerítve, személyi felügyelet mellett, nyitvatartási időn kívül zárt és riasztóval) őrzi, ám azokért felelősséget nem vállal, ahogyan a rendezvénynek helyet adó általános iskola sem. A rendezvény során az építményekről és alkotóikról fotót készíthetünk, ahogyan a vendégkiállítói verseny eseményeiről is. Ezeket a fotókat később szabadon felhasználhatjuk a KOCKAFESZT produkciókról szóló anyagainkban. A vendégkiállítói versenyen indult alkotásokról a rendezvény után blogbeszámoló készülhet, amiben az alkotások mellett a versenyzők teljes nevét is feltüntetjük. Szeretettel várunk a KOCKAFESZTen! Reméljük, veled is találkozunk rendezvényeink valamelyikén és jó hangulatban tudunk egyet közösen játszani. Jó építést és sok szerencsét kívánunk!
 8. Earlier
 9. 76081 vagy 76107? Egyik sincs meg, de ha valaki tud kölcsönadni, akkor challenge accepted :), bár virtuálisan is megpróbálhatom. Ekkora elemszámnál mondjuk a virtuális alternatív építés már nehézkes számomra, még ha a tervezőprogik támogatnák a több monitoros üzemmódot, akkor esetleg.
 10. Vajon menne egy nagy Milanoból is?
 11. Ebben a topicban fogom megosztani azokat a kérdőíveket, amelyeket a LEGO Csoport valamely részlege, irodája küld a LEGO rajongók számára. Az első ilyen a LEGO könyvekről szól: https://www.surveymonkey.com/r/LRZ32KP --> július 24-ig kitölthető. Köszönöm!
 12. A 30547 Sárkányvadász Ninjago polybaget darunak sikerült átalakítanom. 3D modell, PDF.
 13. Ezzel a kérdéssel most megfogott, mert igazság szerint sohasem számoltam az elemek számát egy építményemnél sem.. Csak terveztem és építettem amíg volt anyag! De mostantól ezt a problémát is orvosolni fogom mert ezt a kérdést magamnak is feltenném!
 14. Egyetértek a zsűri döntésével, bár én inkább két második helyet osztottam volna ki, mert szerintem @Edvárd ötlete zseniális. Én is valami hasonlóban törtem a fejem. Tervem az volt, hogy építek egy tűzoltó jellegű építményt, mivel gyerekkoromban egy tűzoltóállomás volt az első készletem, egy űrhajós jellegű építményt, mivel kb 3,5 éve ezzel jöttem ki a "dark ages"-ből, és egy Mixels jellegűt, mert ez a kedvenc témám, de végül elemhiány és a költözésre készülés miatt csak a 3. ötletet tudtam megvalósítani.
 15. Talán már észrevettétek, hogy átalakulóban van a LEGO saját webboltjában a VIP program. Sajnos nem zökkenőmentes az átállás, írom, mit tudunk eddig. https://shop.lego.com/en-HU/ https://rewards.lego.com/?__locale__=en-gb Pontot szerezni továbbra is elsősorban vásárlással lehet, de ez kiegészül egyéb lehetőségekkel: hírlevélben elhelyezett linkre kattintással, Twitter, Facebook és Instagram követéssel, a LEGO posztjainak megosztásával, készlet értékeléssel. Nagyon fontos változás, hogy mostantól 300 HUF nem 1 pontnak felel meg! Ehelyett, 100 EUR = 750 pont. Ezt bonyolítja, hogy a VIP pontok másképpen igazodnak az árfolyamokhoz. Így például, a 75954-es Roxfort nagyterem EUR áron (99,99 EUR) 750 VIP pontot ér, HUF áron (35990 HUF) viszont csak 720-at. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 50 forintonként jár 1 VIP pont. Míg eddig 100 VIP pont (azaz 30000 forintnyi költés) után kaptunk 1500 HUF kedvezményt, most ugyanez a kedvezmény 600 pontért jár. A pontjainkért a VIP Reward Centerben (VIP jutalomoldalon) vásárlási utalványokat választhatunk majd, 1500, 6000, 15000 és 30000 HUF értékben. Először itt kell majd utalványt választani és csak utána rendelni, a rendelési oldalról ugyanis már nem elérhető automatikusan a VIP pont jóváírási funkció. Mindez azt jelenti, hogy az új pontrendszer szépen igazodik az előzőhöz, logikus az 50 forintos lépcső, azonban a termékek rossz árazása és a LEGO által használt irreális árfolyam miatt pontokat vesztünk. Fontos újítás, hogy nem csak a következő rendeléseknél felhasználható utalványokra/kedvezményekre költhetjük el a VIP pontjainkat. Felhasználhatjuk őket nyereményjátékban való részvételre, LEGO House, LEGOLAND és LEGOLAND Discovery Center jegyre, színezők letöltésére, XBOX Game Pass-ra, exkluzív poszterekre. Vannak, akiknek elvesztek a VIP pontjai az átálláskor (szerintem nekem is). Ha ilyen történt, vagy ha kérdésed, észrevételed van, itt jelezheted.
 16. Jól néz ki nagyon. Hány elemből áll?
 17. Bírom a Ninjago szetteket, mert eléggé fantáziadúsak, és én főleg olyanokat szeretek építeni. Nem sok szettem van, és azok is főleg zacskósak, egy - a többi építményemhez képest - nagy alternatív modellem készült:
 18. Most a 30449 - A Milano zacskós szett esett áldozatul. Előbb papagájnak neveztem, de végül rájöttem, hogy inkább egy páva. Egyetlen funkciója, hogy farktollait fel tudja mereszteni, a szárnyak és a lábak fixen állnak. 3D modell és építési lépések. PDF építési útmutató.
 19. Nagyon szépen köszönöm! :) Azon kezdtem el gondolkodni, hogy a továbbiakban minden építményemhez egy összerakási útmutatót is készítek, hogy nem csak máskor is összetudjam rakni a kitalált dolgokat, de egyúttal más is megnézhesse, illetve megépíthesse ezeket amiket kitalálok.
 20. Saját építményből alternatív modell - szép munka :)
 21. Eleinte azt hittem hogy sohasem leszek kész vele. Rengeteg alkalomkor kellett átépítenem mert a jobbnál jobb ötletek folyamatosan bújtak ki a fejemből. Egy olyan kalóztanyát építettem, ahol mindenféle lények és teremtmények szállnak meg, vagy éppen ismerkednek egymással. A professzor a tanítványát bízta meg azzal, hogy a csontvázakkal főzessen ebédet, csak ez sajnos nem ment egykönnyen, ugyanis azok mielőtt még az utolsó hozzávalót beledobták volna a bográcsba, ( halat ) előtte koccintani akartak vörösborral és mire egyik emelte a poharát, másik hátra is vágta magát és ki is borította az italát, ami azt jelenti, hogy volt már bennük jócskán némi vörösbor. Néha erre téved egy két túrista is akik ősi leletek keresésével foglalkoznak. Az egyikük a körülmények miatt túlságosan is fél és inkább egy ládában bújt el növényzeti ruhában álcázva magát, míg a másik lelkesen próbál barátkozni egy szatírral. A helyi portás szerepet egy töklámpás tölti be, aki napvégén mindig előjön a vár belsejéből és rendet rak az udvaron. Mindezt az egészet a váron lévő szellemek és kalóz kapitány kíséri figyelemmel.
 22. Ugyebár nagyon régen is jelent volt ez a ninjago téma, csak akkor még a System-hez sorolták be. Amiket abban az időben készítettek System-es ninja szetteket, azok nagyon tetszettek, de ezek az újabbak már kevésbé. Egy két szett volt amire rábólintottam, pontosabban a léghajó, a levegő cápája és a 70594-es világítótoronyra. Itt ki is fújt a történet nálam! :) Az újságosnál magazint is árulnak belőle, de olyat sem vettem még sohasem, meg persze a sorozatot sem nézem.
 23. Köszönöm szépen! Szeretem vegyíteni a stílust és a kinézetet a saját fantáziám szerint, ami miatt is sokszor nehéz elneveznem az alkotásaimat! :)
 24. Nagyon tetszik, retro is, futurisztikus is. @Éliás Péter, @Tamás, mit szóltok?
 25. Tőlem távol áll ez a téma, de így is tetszik. Te követed a sorozatot is? A steampunk jellegre való tekintettel, @czuppon_ur, mit szólsz?
 26. Ez a kamion lényegében az oldsmobile építményem B verziója, mert kizárólag ugyanazokból az elemekből készült, csak kettővel több kereket kapott és jobban át lett gondolva a tervezése, ami miatt az esetleges apróbb részletek kiemelése érdekében, fehér rajzlap hátteret kapott.
 27. Ezt a bombázót 3 ninjago szettből építettem meg. Mégpedig a 70601-ből aminek a gerinc részét meghagytam, a 70603-asból, aminek az elején lévő koponya fejet építettem át szinte teljes egészében kicsit élethűbbre, meg persze pár kiegészítőt is kapott. A külső megjelenésen kívül annyit tud, hogy ha a leghátsó propeller részt forgatjuk, akkor a koponya alatti 6 lövetű ágyú működésbe lép.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...