Jump to content

Legyen nálad is KOCKAFESZT!

A KOCKAFESZT klub a LEGO kockákról szóló tematikus rendezvények széles skáláját kínálja. Névadó rendezvényünk, a KOCKAFESZT a LEGO rajongók hétvégéje. Immár nyolc éve, az ország több városában is megrendeztük, néhány helyen többször is. Kiállítjuk látványos LEGO terepasztalainkat és szobrainkat, tematikus játszóházainkban sok százezer kockából lehet építeni és aktivitásokat is szervezünk, a börzében pedig beszerezhetők minifigurák, alkatrészek, készletek. Nagykanizsa, Békásmegyer, Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg, Debrecen, Hajdúszoboszló, Pécs, Érd, Kecskemét, Poroszló, Nagymaros, Kiskunfélegyháza, Nyitra, Székesfehérvár - csak néhány helyszín az elmúlt évekből. A KOCKAFESZT turnék indulása óta több tízezer LEGO rajongóval játszottunk közösen. A KOCKAFESZT modularitása és sokféle eleme lehetőséget biztosít arra, hogy minden rendezvényhelyszínhez igazodni tudjunk. Kisebb közintézményeket, galériákat, csoportszobákat, művelődési házakat és hatalmas kulturális központokat is meg tudunk tölteni a műanyag kockákkal és a gyerekzsivajjal.

A KOCKAFESZT klub rendezvényei között a tematikus fejlesztő- és tehetséggondozó szakkörök is megtalálhatók. Szakképzett pedagógus és pedagógus-hallgatók által tartott foglalkozásainkat online felületeinken hirdetjük meg, de óvodai és iskolai nyílt napokra, családi napokra, tematikus napra, születésnapra, táborba, kisebb-nagyobb rendezvények kiegészítőjeként is rendelhetők. Minden foglalkozás középpontjában a problémamegoldó gondolkodás, a kooperáció és a manipuláció áll, valamint a játékban megélt tanulás. A LEGO kockák köré szervezett szakköröket úgy terveztük meg, hogy fokozatosan ismertessék meg a gyerekekkel a matematikai alapfogalmakat, a színeket és formákat, a logikai gondolkodás lépéseit és a működő egyszerű gépek, szerkezetek megalkotását - végül pedig a programozás alapjait.

A kézimunka szakköröket óvodai nagycsoporttól egészen általános iskola nyolcadik osztályig ajánljuk. Alkalmaink elsősorban a népi hagyományokra épülnek, kiegészítve modern elemekkel. Például, minden szakkör sorozatban szerepelnek olyan alkalmak, amikor a produktum LEGO építőelemeket is tartalmaz. A szakkör alkalmak az óvodai foglalkozásokon és iskolai tanórákon általában nem szereplő tevékenységeket ölelnek fel: kisebb-nagyobb szemű gyöngyök fűzését, horgolást, varrást, textilmunkákat. Iskolások számára ugyanezen tevékenységeket további részletekkel, finomabb módszerekkel egészítjük ki, az alkalmakon legalább a meglévő készségek, érdeklődés és életkor szerint igyekszünk differenciálni.

A rendezvények (tematikus napok, KOCKAFESZT, kiállítások és játszóházak) megszervezése a helyszín felmérésével és az időpont kiválasztásával kezdődik. Programunk nagyon kelendő, ezért érdemes mielőbb kijelölni a közös KOCKAFESZT időpontját. Ahhoz, hogy a helyszín adottságaihoz illeszkedő, tartalmas rendezvényt állíthassunk össze és árajánlatot adjunk, szükség lesz a betölteni kívánt termek, területek alaprajzára és méretére, a felhasználható stabil és egyenes asztalok méretére valamint darabszámára, paravánok és vitrinek méretére és darabszámára, játszóházban használható szőnyegek méretére és darabszámára.

A szakköröket az azokat megrendelő vagy azoknak helyet adó intézménnyel kötött egyéni megállapodás szerint szervezzük.

Keressen minket bizalommal!

×
×
  • Create New...