Jump to content

Karcsi

Admin
 • Tartalomszámláló

  142
 • Csatlakozás ideje

 • Utoljára aktív

Klub pontok

32

1 Follower

About Karcsi

Személyes infó, bemutatkozás

 • Tagja vagyok más klubnak is
  Yes
 • Melyik az a klub, ahol még aktív vagy?
  Eurobricks
  LEGO Ambassador Network

Legutóbbi profil megtekintők

489 profile views
 1. Kérdőív a felnőtt LEGO rajongókról: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FTUGHa1slUGUhupl30Vvqk12_wsCUYpCjSSbBab664hUMldWQldHTFVVRThVQlZURkFWWjdJOFRQOC4u
 2. Sziasztok! Ebben a topicban tudjátok majd követni LEGO Classic Space terepasztalom építését. Egyelőre az első két elkészült járművet tudom megmutatni. Építettem egy vadászgépet. Próbáltam egyszerre újszerű maradni, de a formájával, felületével (és persze színeivel) megidézni a klasszikus téma stílusát is. Az egyik kedvenc részem a sugármeghajtás, ami egy LEGO Dimensions talpacska (kicsit látszik is benne az NFC chip). A másik kedvenc részem az orra. Talán az alsó képen látszik a legjobban, hogyan sikerült nagyon kecsesre venni a formáját. Fejjel lefelé építkezem, majd a pilótafülke tájékán stabilan rögzül a kampócskás kapcsolódással lehajtott építőelem. A már elkészült másik járművet itt találjátok: https://ideas.lego.com/projects/20a6b1ce-834d-4597-bc66-61846ebbb561
 3. Classic Space témában kezdtem el terepasztalt építeni. Az asztalon összecsapnak majd a LEGO minifigurák és egy idegen bolygó lényei. A részletek még nem kiforrottak, sok ötletem van arra, milyen élőlények legyenek ezek. A most futó építőversenyünkből tán ötletet is tudok majd meríteni. Viszont, néhány Classic Space jármű már elkészült. Az egyikre a LEGO Ideas oldalán szavazni is tudtok: https://ideas.lego.com/projects/20a6b1ce-834d-4597-bc66-61846ebbb561 A terepasztalom témájára, eseményére utalva, itt is van egy mesés kerettörténet, amihez készítettem egy videót is:
 4. Ez itt sok idő után az első LEGO Ideas projektem: Charlie Chaplin - Modern Idők Itt tudtok még több képet megnézni, valamint támogatni: https://ideas.lego.com/projects/75b74fd6-dd2d-42b5-87ff-5b7508434ece Készítettem hozzá egy videót is:
 5. DUPLO betűs autó, családi ház és persze a Pókember-Vasember-Amerika kapitány triós szett nagyon bejön. @András is mondta, hogy Creatorban milyen szép, kisléptékű város kezd kibontakozni, aminek építményei kompatibilisek a CITY hasonló készleteivel. Jó alternatív lehet ez a moduláris házak mellett. De! CITY újdonságok közül csak a jégkrémes kocsi és az utcaseprő tetszik. Öregszem? Nagy szomorúsággal nézem ezt a sok kicsi szettet, ami az apró építgetés öröme helyett néhány nagy egybeöntött formáról szól és szevasz. Friends podok, Ninjago játékgépek, stb. Mi lehet ez a DOTS? A Trollok lesz az új Angry Birds, amit nagy szájhúzva veszünk meg 50% akcióban év végén, az alkatrészek miatt?
 6. Miközben a LEGO 50 oldalas szerződéseket írat alá valamennyi viszonteladóval, most megvettek egy platformot, amin kis túlzással, de az értékesít terméket aki csak szeretne. Ráadásul ez az egyik legnagyobb felület a másodpiac számára - tehát a LEGO az ezen a felületen eladott termékei után kétszer fog hasznot húzni. Egyelőre nem értem, miért buli ez az AFOL közösségnek (mert hát ránk hivatkozva történik az egész) és nem világos, miért lesz ez jó >valójában< a LEGO-nak.
 7. Igen, ez egy teljesen érthetetlen történés. Tulajdonképpen, bármi lehet gyerektartalom, ha nem korhatáros és egy gyereket érdekli: autós, utazós, főzős műsor. A LEGO esetében ez azért rossz, mert nem lehet a felnőtteknek és gyerekeknek szánt termékek között differenciálni. Játék és kész, tehát gyerektartalom. Ezáltal elvész a bevétel, a záróképernyő, a kártyák és címkék, a kommentelési lehetőség. Nem értem, ezek miért esnek ki, miért nem tudja a google egyszerűen azt megoldani, hogy az adatokat nem gyűjti az ilyen videóknál. Mintha a saját üzleti érdeküket helyeznék előtérbe. Annak eldöntésében sem segítenek, hogy mi gyerektartalom és mi nem - jogi tanácsot nem adhatnak, írják. Viszont a büntetést az alkotó kapja. (Ez egyébként hasonlít a LEGO eljárásához: nem mondhatják meg, jó-e egy rendezvényünk plakátja, mert az jogi tanácsadásnak minősül. Viszont, ha rossz, megbüntethetnek, de legalább módosításra szólíthatnak fel.)
 8. Kedves @Helmeczi-Barna Anita! Ki az építője ezeknek az alkotásoknak? Köszönöm a választ.
 9. Kérdőív a LEGO ügyfélszolgálatáról: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FTUGHa1slUGUhupl30Vvqpwhll7WJYdGoqyPMALbPU1UQ1M4VlA4MEMxTjczS0ZGQVdBWjZJOE9RTi4u
 10. Nagyon szuper lett. Tetszik az átlátszó koponya, a kukac pedig klassz ötlet. Tervezel mást is készíteni a kockákból, van ihlet? :)
 11. Ebben a topicban fogom megosztani azokat a kérdőíveket, amelyeket a LEGO Csoport valamely részlege, irodája küld a LEGO rajongók számára. Az első ilyen a LEGO könyvekről szól: https://www.surveymonkey.com/r/LRZ32KP --> július 24-ig kitölthető. Köszönöm!
 12. Talán már észrevettétek, hogy átalakulóban van a LEGO saját webboltjában a VIP program. Sajnos nem zökkenőmentes az átállás, írom, mit tudunk eddig. https://shop.lego.com/en-HU/ https://rewards.lego.com/?__locale__=en-gb Pontot szerezni továbbra is elsősorban vásárlással lehet, de ez kiegészül egyéb lehetőségekkel: hírlevélben elhelyezett linkre kattintással, Twitter, Facebook és Instagram követéssel, a LEGO posztjainak megosztásával, készlet értékeléssel. Nagyon fontos változás, hogy mostantól 300 HUF nem 1 pontnak felel meg! Ehelyett, 100 EUR = 750 pont. Ezt bonyolítja, hogy a VIP pontok másképpen igazodnak az árfolyamokhoz. Így például, a 75954-es Roxfort nagyterem EUR áron (99,99 EUR) 750 VIP pontot ér, HUF áron (35990 HUF) viszont csak 720-at. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 50 forintonként jár 1 VIP pont. Míg eddig 100 VIP pont (azaz 30000 forintnyi költés) után kaptunk 1500 HUF kedvezményt, most ugyanez a kedvezmény 600 pontért jár. A pontjainkért a VIP Reward Centerben (VIP jutalomoldalon) vásárlási utalványokat választhatunk majd, 1500, 6000, 15000 és 30000 HUF értékben. Először itt kell majd utalványt választani és csak utána rendelni, a rendelési oldalról ugyanis már nem elérhető automatikusan a VIP pont jóváírási funkció. Mindez azt jelenti, hogy az új pontrendszer szépen igazodik az előzőhöz, logikus az 50 forintos lépcső, azonban a termékek rossz árazása és a LEGO által használt irreális árfolyam miatt pontokat vesztünk. Fontos újítás, hogy nem csak a következő rendeléseknél felhasználható utalványokra/kedvezményekre költhetjük el a VIP pontjainkat. Felhasználhatjuk őket nyereményjátékban való részvételre, LEGO House, LEGOLAND és LEGOLAND Discovery Center jegyre, színezők letöltésére, XBOX Game Pass-ra, exkluzív poszterekre. Vannak, akiknek elvesztek a VIP pontjai az átálláskor (szerintem nekem is). Ha ilyen történt, vagy ha kérdésed, észrevételed van, itt jelezheted. Update! 2019.07.23. A magyar VIP centerben nem lehet olyan kupont vásárolni, ami a LEGO Brand Store-okban használható fel, mondjuk utazásokkor. Ennek annyi az oka, hogy nálunk nincs LEGO Brand Store. Azokban az országokban, ahol van, elérhető az in-store voucher, de csak a saját országban lehet felhasználni, utazást során azt sem. Így azért eléggé meg van lőve például a Skaerbaek Fan Weekend. @Kovács Erzsébet @Kelemen Brúnó @Éliás Péter Nem lehet két reward-ot egy rendelésnél érvényesíteni. Például, vagy belépőjegyet választasz, vagy vásárlási kedvezményt (ami szintén sávosan van mostantól). Erre a platformra álltak át egyébként: https://crowdtwist.com/
 13. Nagyon tetszik, retro is, futurisztikus is. @Éliás Péter, @Tamás, mit szóltok?
×
×
 • Create New...