Jump to content
Sign in to follow this  
Karcsi

KockaKiállítás

Recommended Posts

Az első ilyen rendezvényről itt írtam egy összefoglalót: https://klikk.blog.hu/2017/05/26/kockakiallitas_645

kockakiallitas2 (28)

Ezúttal a rendezvény már Budapesten volt, az előzőnél kisebb helyen. Volt olyan kiállítási tárgy, ami már azon is ott volt: a Star Wars és szuperhős szobrok, a Mumin terepasztal és a hungarocell alapú, gyári készleteket felvonultató terepasztalok egy része.

kockakiallitas2 (18)

Az akkor a méretével sokkoló Titanic helyett most két óriási és ismét lélegzetelállító alkotást állítottak ki. Az egyik az Air Force One volt.

kockakiallitas2 (8)

A másik pedig a Batmobil és Batman.

kockakiallitas2 (13)

Valamivel kisebb, de azért szintén bitang nagy léptékű volt a Helihordozó és a Tomas Kasparik által épített óriáskerék. Tomas már több ilyen kereket is épített, megrendelőknek is.

kockakiallitas2 (7)

Azt, hogy az óriáskereket ki építette, nem azért tudom, mert ki volt írva mellé, hanem már évek óta ismerem az alkotót. Sajnos egyetlen építő neve sem volt feltüntetve az alkotások mellett, amit méltatlannak tartok, ugyanakkor sejteti a kiállítás üzleti mivoltát. Itthoni rendezvényszervezőnél is láthatunk hasonló eljárást, nagyon sajnálom.

kockakiallitas2 (6)

Egy másik építőt is felismerni véltem: ő Ivan Angeli Szerbiából. Élénk színekből és sokféle kockából alkot várakat, csatajeleneteket, vagy kisebb építményeket. Van, ami kimondottan jól néz ki (például a tengerfenék részlet). Azt azért sajnálom, hogy Ivan LEGO nagykövetként adta építményeit ehhez a rendezvényhez.

kockakiallitas2 (11)

A kiállítási anyagban hiába voltak kimondottan érdekes részek, az egész nagyon szedett-vedettnek tűnt és nem csak a névkiírások hiánya miatt. Például, látszik, hogy a legtöbb terepasztalt egyben szállítják és a szállítás során keletkező hibákat nem javítják ki.

kockakiallitas2 (17)

Az is látszik, hogy a szervezők nem feltétlen ismerik a terméket, amivel dolgoznak. Például, a LEGO témák neveit önállóan is használják, pedig az ajánlás szerint a LEGO szóval együtt kellene szerepeltetni őket (pl.: LEGO Friends). Még le is fordítják ezeket angolról magyarra, amikből sületlenségek jöttek ki.

kockakiallitas2 (23)

A megjelenített témákat sem ismerhetik a szervezők és feltételezem, hogy a fordításhoz sem kértek magyar anyanyelvűtől segítséget.

kockakiallitas2 (36)kockakiallitas2 (31)kockakiallitas2 (37)

 A 2400 forintos fejenkénti belépőért láthattunk néhány sokkoló méretű csodát, néhány szép részletet felvonultató egyedi építményt, néhány korábban már látott alkotást és egy kaptafára készülő várakat, csatákat. Sajnos, a habos-szórt terepű gagyi töltelék készleteket idén sem sikerült Lengyelországban hagyni. LEGO nagykövetként pedig, azt kell mondjam, nehezen elfogadható a LEGO márka és termékek gyér ismerete és az, hogy nincs kinn az alkotók neve - hiszen egy ilyen volumenű rendezvény (is) a fanok kreativitását kellene hirdesse.

Jól szórakoztunk, nagyjából 2-3 órát töltöttünk a rendezvényen, ezalatt többször is körbejártunk és alaposan meg tudtunk nézni mindent. A játszóházban kimondottan jó játékötletek is vannak, bravó!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem jó volt, hogy megnéztük. A játszóház adott néhány jó ötletet. A legjobb az volt, hogy a csapatból többen együtt néztük meg, így jó alkalom volt a közös szórakozásra. Nekem egyébként legjobban az Alíz Csodaországban terepasztal tetszett. Szerintem ez pont olyan, amilyennel a gyerekeket lehet megcélozni, mert egyben láthatják egy mese jeleneteit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jó volt együtt begyűjteni az élményt. Rácsodálkozni a pozitív és negatív csodákra. A kiállítás egy része nagyszerű, ötletes, színvonalas, lenyűgöző, a másik része borzalmas, amatőr hibákkal teli, igénytelen, gyári készletek tömkelege, stb.

Lenyűgözött az Air Force One méretével, mennyiségével és a belerejtett ötletekkel. Ki hány elnököt ismert fel?

Elidőztem és nem tudtam szabadulni a vízi világoktól. Ismét csak azt mondom, bámulatos, hogy bizonyos építők, hogyan tudnak használni építőelemeket.

1366736287_KockaKillts_vizivilag.jpg.ddaa830d299cde68cac5698a48cf192c.jpg

A Star Wars elkeserített, kivéve a lézer kard markolatok és a sugárvetők.

60029108_KockaKillts_SW1.jpg.8b8b726f889be337b9beb2e530767d2d.jpg

Egyes tárlókban olyan mértékben volt minden összezsúfolva, hogy élvezhetetlenné és átláthatatlanná váltak a benne lévő építmények.

Magyar vonatkozása is volt és ennek szintén örültem, láttuk a Parlamentet és a Hősök Terét is.

592060041_KockaKillts_Parlament.jpg.a64db10d3ce94ac5dd65038f90beb66c.jpg

Jópofák voltak a mozgó építmények és jó ötletnek találtam az emberi testet, annak felépítését és működését bemutató, Lego elemekből készült "oktató anyagot".

1857274680_KockaKillts_csontvz.jpg.451d43aba6ebeab5a9ddcba2b1b3b1a9.jpg

Nem rossz, de azért lehet még rajta finomítani. Talán majd legközelebb... :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...