Jump to content
KOCKAFESZT

Én és a LEGO - építőverseny

Recommended Posts

Idén nyolc éves LEGO rajongói klubunk, ráadásul a születésnapunkkal szinte egyidőben felavathatjuk új fórumunkat, a KOCKAFESZT Fórumot. Ebből a jeles alkalomból építőversenyt hirdetünk, melynek témája: Én és a LEGO.

gyereknap_masolata_masolata.png

A feladat

Tervezz és rakj össze egy normál építőlapnyinál (32x32 kocka) nem nagyobb építményt, aminek Te is a szereplője vagy. Az alkotás mutassa be kapcsolatodat a LEGO márkával, a LEGO kockákkal, röviden: Téged és a hobbidat.

Az elkészült építményről készíts legalább három, jó minőségű képet. Az építőversenyre nevezésed akkor válik teljessé, ha e képeket egy hozzászólásban itt, a fórumon linkeled és néhány mondatban bemutatod az alkotást. Egy tag csak egy építménnyel indulhat és csak egy regisztrált fiókkal rendelkezhet.

Kérjük, csak eredeti LEGO építőelemeket használj és azokat ne módosítsd. Ebben a versenyben virtuális alkotásokat nem várunk (egy hamarosan következő másikban azonban igen). Csak olyan építménnyel nevezz, ami kimondottan erre a versenyre készült.

A nevezési határidő: 2019. június 23. vasárnap 23:59

Az értékelés

A benevezett alkotásokat a KOCKAFESZT két csapattagja, @Kovács Erzsébet és @Karcsi értékelik majd egy 1-10-ig terjedő skálán (melyen a 10 a legjobb eredmény). Továbbá, a fórum felhasználói a "Tetszik" reakciógombbal szavazhatnak a kedvenc alkotásukra. A legtöbb szavazatot elérő építmény +1 pontot kap az összesítéskor, ami szoros eredmény esetén akár sorsdöntő is lehet. Szavazni június 30-ig lehet.

A nyeremények

A versenyen az első három helyezettet díjazzuk, de különdíjat is adhatunk. A nyereményeket személyesen is át lehet venni és postán is eljuttatjuk új tulajdonosaikhoz.

III. helyezett: LEGO Creator 31094 Versenyrepülő

31094_alt1.jpg

II. helyezett: LEGO Creator 31081 Moduláris deszkapálya

31081_alt1.jpg

I. helyezett: 4000026 LEGO House A kreativitás fája, a tervező által dedikálva.

20181214_220758_masolata.jpg

Az eredményekről június 30-a után, egy héten belül hírt adunk itt a fórumon. Hajrá, jó építést kívánunk!

A KOCKAFESZT csapata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok Ákos vagyok! Mindig is nagyon szerettem legozni, kis korom óta. Ezzel az építménnyel szeretném kifejezni, hogy mennyire nagy lego rajongó vagyok!

69474B29-8129-41F8-AA39-50E8D7129B44.jpeg

33B8C442-66DE-421D-88ED-A8CE37DCBBAB.jpeg

FA089A77-346F-49BF-8CED-7D8EB8097EB7.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok! Alföldi Ákos vagyok, Hajdúszoboszlón lakom, szintén én is gyerekkorom óta a mai napig is erőteljesen szoktam legózni így 25 éves fejjel. Mindig egyre élethűbb és részletesebb dolgokat igyekszem alkotni, még ha apróbb elemekből is, de próbálok egyedi és teljesen új összerakási módszereket kitalálni! Az alábbi alkotásom ami az építőversenyre készült, egy aprócska történetet is magába foglal, amit természetesen meg is osztanék veletek! A főszereplő benne én vagyok, és bónuszként a páromat is beleraktam, ( amivel remélem hogy az előírt szabályzatot nem sértem meg! :/ )  aki egy fejjel alacsonyabb nálam, így a legó világban pici rövid gyereklábakat kapott. :)) Amíg az általam megrendelt legó készletemet a futár meg nem hozza, addig a lakás és a kert területén körbevezetlek benneteket! A kertet mindenhol virág és növény borítja, de előfordulhat olyan is, hogy egy mindig visszatérő gólya pihen le egy aprócska tóban a kert végében. Egy kicsi épületről van szó, ami sok berendezést nem tartalmaz, de ettől függetlenül ideális hely alkalmi kiruccanásos megpihenésre. A szót nem is bonyolítanám, mivel a futár már megérkezett az általam rendelt legóval, amit örömteli és lemoshatatlan mosollyal az arcomon már át is vettem! Az emeletre gyorsan felszaladtam a csomaggal és pillanatok alatt ki is bontottam. A párom a fejét fogva nézte, hogy ismét a szoba közepére borítottam ki az elemeket, viszont a végeredmény láttán mindig csodálkozik, hogy milyen szépet alkottam. Az én véget nem érő kapcsolatom és hobbim ez lenne a legó márkával kapcsán! :) Remélem, hogy az építményem mellett a hozzá tartozó kis történetem is elnyerte a tetszéseteket! Az esetleges eljövendő eredményhirdetésig szeretnék sok jó építést és további szép estét/napot kívánni mindenkinek! 
Üdvözlettel: Alföldi Ákos

1.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

9.jpg

8.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Krepuska Edvárd vagyok 26 éves, és én is nagyon szeretek legózni.

Az építményemen négy jelenet látható, ami időrendi sorba mutatja be a legózási "szokásaim", 1-1 régebbi építményem modellje, illetve a figurák amik engem ábrázolnak, hogy is néztem ki az építéskor. :D

Gyerekként főleg várakat építettem, és akkor még csak a forma számított a szín nem. Az indián, és a ninja teljesen megfért egymással egy seregben. :D

Kamaszként ritkábban legóztam, de olyankor leültem a nagy kupac kocka fölé, és elkezdtem megépíteni, ami éppen kippattant a fejemből, karácsonykor a mikulás például.

A 3. Jelenet a bolond ballagási jelmezemet mutatja be, azt is elötte lévő nap találtam ki, és építettem meg. A jelmez igen csak kényelmetlen volt és nehéz, de nagy sikert aratott. Volt nagy izgulás, mert először, és utoljára szegtem meg apum szabályát(amivel teljesen egyet értek), hogy lego nem hagyhatja el a házat, de szerencsére egyetlen kockát sem veszítettem el. :D

Az utolsó jeleneten egy polc láthato rajta minifigurákkal és egy starwars-os űrhajóval. Manapság a legózásom inkább gyűjtés, mint építés főleg a gyüjthető minifigurák, és a kisebb starwars-os szettek. Nagyon tetszik még az architecture téma, onnan is jött az ötlet ehhez az építményhez.

(Az utolsó képen egy montázs van, az erdeti alkotásokról, hogy lássátok miket modelleztem le. Remélem, nem sértem meg a verseny szabályait vele)

U.i:
Köszönöm a verseny szervezőinek!
Jó volt megint alkotni valamit, és hatalmas élmény volt az utóbbi 3 hétben a tervezés, és az alkatrész vadászat. Nagyon visszahoztátok az alkotási kedvem! Szerintem majd lesz egy 5. jelenet is, ahol már nem csak gyüjtöm a legót, hanem archiecture témában építgetek. :D

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

lego összesítő.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üdv,

ha olvastátok az eddig posztjaimat az oldalon, már rájöhettetek, hogy a lények és az alternatív építés a kedvenc témám, és főleg kis elemszámú készleteket szeretek átépíteni. A versenyre megpróbáltam kilépni a komfortzónámból, de van az a mondás, hogy akinek kalapácsa van, az mindent szögnek lát. Hát, és is így jártam. Megvolt az ötlet, de egy készlet nem volt elég a megvalósításához, pedig egy igazi alternatívos egy dobozból épít (azt még hozzátenném, hogy nem sok LEGÓm van, de nagy része annak is összepakolva, mert költözés előtt állunk).

Amikor már a 3. készletet is bedobtam a közösbe, egyre magasabb lett a vérnyomásom, megfájdult a fejem, szóval rá kellett jönnöm, hogy tényleg fizikai fájdalmat okoz nekem a készletek összekeverése. A jelenet az örökíti meg, ahogy éppen meg szeretném szelidíteni a morcos LEGO kockákat, hogy engedelmeskedjenek az akaratomnak.

 

A lényt próbáltam egy kicsit mixelesíteni, mert az a kedvenc témám. Nevet még nem kapott. A készlet, amelyből építettem, a 31073 számú.

 

IMG_20190620_212409.jpg

IMG_20190620_212428.jpg

IMG_20190620_212441.jpg

IMG_20190620_212452.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üdv! 

Miller Ferenc vagyok, huszonegy éves és nagy Legó rajongó.  

Gyerekkorom óta legózok, főleg city témában, azon belül is a vonatokat kedvelem. Az egyik kockafeszt rendezvényen láttam egy vonatos terepasztalt, csupa gőzmozdonnyal, ami azonnal beindította a fantáziámat. Akkor építettem ezt a gőzöst, ami azóta is az egyik kedvencem. A mozdony motorizált, valamint ég az első két lámpája, ha megy. Amikor megláttam ezt az építőversenyt, úgy gondoltam, hogy leginkább ez az építményem lenne érdemes arra, hogy benevezzem, mivel egyből látszik rajta, hogy mind a legót, mind a vonatokat nagyon szeretem. 

P1000140 (2).JPG

P1000143.JPG

P1000145.JPG

P1000148.JPG

P1000147.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok! Én a fiam, Ferenc alkotását szeretném megmutatni. 6 éves, kisebbként is a Lego volt az egyetlen játék, ami hosszabb időre lekötötte. Duploból is csak golyópálya és társai készültek. Imád tervezni! 

Most az általa kiötlött házi cukorka adagolót küldeném játékba, melyre a gömb alakú csavaros adagoló inspirálta.

IMG_20190623_203202.jpg

IMG_20190623_203415.jpg

IMG_20190623_203223.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (szerkesztett)

Sziasztok!

 

Én 10 éves vagyok és nagyon szeretem az űrkutatást. Ezért is építettem egy mars bázist, ami az egyik legjobban sikerült építményem. 

Valamint van egy nagyobb építményem, egy nagy szekrény, vagy polc, ahol a mindenféle játékaimat tartom.

 

 

P1000152.JPG

P1000153.JPG

P1000154.JPG

P1000155.JPG

P1000156.JPG

Edited by ewoktomi

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Sziasztok,
 
Adrián vagyok és még az első kislányom megszületése után kezdtem bele újra a legózásba. Ekkor még eltelve optimizmussal bele is vetettem magam az alkotás és gyűjtés örömeibe. Így pár alkalommal a KLIKK kiállítás vendégkiállító versenyének dobogójára is felvihettem a kislányomat. Nagyon szeretek alkotni, ami nekem egy fajta elmerülést jelent a variációk és kompozíció tengerében mégis egyre kevesebb időm van mostanában amit a legózásra szánhatok. Látva a kiírás gondoltam átvedlek a jelenleg igényelt alteregóm (apa, dolgozó férj, ezermester, legóit féltő apa =Lord Business, gamer... ) egyikéből pár órára és LEGO rajongó leszek. Ez ihlette az alkotást is, melyben épp a következő jelmezem választom ki keserédesen a véges idő szorításában.   Jól szemlélteti vesszőfutásom, hogy az építő versenyre bár sikerült az alkotást megépítenem szombatról vasárnapra, így sem biztos a részvételem mivel a regisztrációm megerősítése még várat magára.  Ilyen az élet. :)  Köszönöm Karcsinak , hogy kisegített a regisztrációval. Jó szórakozást mindenkinek!"

IMG_20190623_110546.jpg

IMG_20190623_110623.jpg

IMG_20190623_110943.jpg

IMG_20190623_111126.jpg

IMG_20190623_111219.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Köszönjük, hogy építettetek az első építőversenyre, amit a fórumon tartottunk. Azt tervezzük, hogy a következő hónapokban is lesznek versenyek, más és más témában, ezért érdemes figyelemmel kísérni a felületet és újra építeni. Mindannyiótok kreativitása lenyűgöző.

Figyelmetekbe ajánlom két közelgő rendezvényünket, amin lehetőség van a személyes ismerkedésre is, valamint saját LEGO alkotásaitokat is bemutathatjátok. Nagymaroson meghívásos módon gondoljuk ezt, fix jutalomért cserébe, míg Békásmegyeren a hetedik alkalommal itt megtartott vendégkiállítói versenyre számíthattok. Továbbá, ha csatlakozni szeretnétek állandó kiállítói csapatunkhoz (ami számos kedvezménnyel, támogatással, de olykor feladatokkal is jár), ezek a programok jó lehetőséget adnak ennek "tesztelésére".

A verseny eredménye a következő.

III. helyezett - @Edvárd

II. helyezett - @Alföldi Ákos

I. helyezett - @Adrián

Gratulálunk! Kérlek, velem vegyétek fel a kapcsolatot PM-ben, az átvételt illetően. Mi a személyes átvételt részesítjük előnyben, de persze postázunk is. Aki a nyertesek közül vállalja, hogy nyereményével készült fotót tehetünk róla közzé, további meglepetést kap.

Blogunkon valamennyi építményt szeretnénk bemutatni, hiszen mind szép és érdekes. Köszönjük. Szép nyarat!

---

Update: Edvárd már át is vette nyereményét.

65959738_3080538271987123_21485884467325

A nyeremény megérkezett Ákoshoz:

66857411_3096681433706140_64689372728750

A nyeremény megérkezett Adriánhoz is:

68683644_3154654107908872_60667798784248

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egyetértek a zsűri döntésével, bár én inkább két második helyet osztottam volna ki, mert szerintem @Edvárd ötlete zseniális. Én is valami hasonlóban törtem a fejem. Tervem az volt, hogy építek egy tűzoltó jellegű építményt, mivel gyerekkoromban egy tűzoltóállomás volt az első készletem, egy űrhajós jellegű építményt, mivel kb 3,5 éve ezzel jöttem ki a "dark ages"-ből, és egy Mixels jellegűt, mert ez a kedvenc témám, de végül elemhiány és a költözésre készülés miatt csak a 3. ötletet tudtam megvalósítani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...