Jump to content
Sign in to follow this  
Karcsi

Leak új készletekről

Recommended Posts

Régen az az egyszerű szabály vonatkozott a LEGO rajongói oldalakra, hogy ne tegyenek közzé olyan képeket és videókat, amiken a terméket egy "preliminary" vagy "confidential" feliratú vízjel homályosít el. Ám sajnos egyre gyakrabbá váltak az olyan szivárogtatások, amikor vízjel nélkül tökéletes kép látott idő előtt napvilágot.

A vízjel nélküli képek általában a LEGO berkein belülről vagy a LEGO szerződéses partnereitől származnak, például online és offline LEGO retail store-okból, LEGO Brand Store-okból, a LEGO saját online marketinges munkatársainak hibájából, a gyárból. Az is gyakori, hogy egy újdonságból először csak egy-egy egyedi alkatrész bukkan fel, esetleg képek nélkül a termék fő adatai, mint név, leírás, elemszám, ár és téma.

Idehaza a kockashop és irónikus-kínos módon a LEGO Store az, akiktől idő előtt érkeznek információk, képek, illetve utóbbiban volt már, hogy a termék idő előtt a polcra vagy előrendelésre került. Általános leak megosztó oldalnak számít a Kockamorzsa nevű facebook oldal.

Az ilyen leak-ek sokat ártanak a termék tervezett bemutatásának és promóciójának, valamint a LEGO Csoport és a licencpartnerek közötti kapcsolatoknak. A LEGO nemrég meghirdetett egy pozíciót, aminek betöltője az ilyen esetek ellen küzd majd.

A KOCKAFESZT Klubbal egy jó ideje azt az egyszerű szabályt követjük, hogy csak és kizárólag akkor számolunk be egy-egy termékről, ha

  • a termék LEGO viszonteladónál fizikailag megjelent és/vagy megvásárolható volt, ezt pedig bizonyítani tudjuk
  • a termékről a LEGO valamely részlege press release anyagot küld nekünk, vagy közzétett anyaghoz hozzáférünk
  • a termékről szóló bejelentés, kép, videó a LEGO saját oldalainak valamelyikén megjelent

Kérem, ezt mindannyian, mindig tartsuk tiszteletben. Köszönöm. Ha valahol mégis leak-et találsz, itt vagy privát üzenetben jelezheted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...