Jump to content
XperiMent

A LEGO Csoport megvette a Bricklinket

Recommended Posts

Rövid időn belül a második nagyon érdekes történés, ami sok LEGO rajongót érint, mégpedig az, hogy a LEGO Csoport megvette a legnagyobb online LEGO alkatrész piacteret, a Bricklinket.

Sok kérdés vetődhet fel, virtuális építőként engem az érdekel a legjobban, vajon mi lesz a stud.io sorsa. Nem szeretném most temetni az oldalt, de várjuk ki a végét.

A Brothers Brick interjúja angolul:
https://www.brothers-brick.com/2019/11/26/news-the-lego-group-acquires-bricklink-from-nexon-founder-jay-kim-for-undisclosed-sum-interview-with-lego-cmo-julia-goldin/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gondolom stud.io marad, meg az AFOL Designer programhoz hasonlóból lesz még több, ellenben a boltokban szerintem a TLG-nek kevés hozzáadott értéke van, illetve részben kifejezetten konkurál a Pick a brickkel. Vevőcsalogatónak jó lesz esetleg. Meglátjuk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miközben a LEGO 50 oldalas szerződéseket írat alá valamennyi viszonteladóval, most megvettek egy platformot, amin kis túlzással, de az értékesít terméket aki csak szeretne. Ráadásul ez az egyik legnagyobb felület a másodpiac számára - tehát a LEGO az ezen a felületen eladott termékei után kétszer fog hasznot húzni.

Egyelőre nem értem, miért buli ez az AFOL közösségnek (mert hát ránk hivatkozva történik az egész) és nem világos, miért lesz ez jó >valójában< a LEGO-nak.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Karcsi said:

Egyelőre nem értem, miért buli ez az AFOL közösségnek

Egyes FB oldalakon vettem észre, hogy egyesek nagyon naívan állnak a TLG-hez, merthogy játékgyártó cég és azt vettem észre, hogy sokan meglepődnek, mikor felhívom a figyelmüket arra, hogy alapvetően mégiscsak egy for profit vállalkozás, aki abból él, hogy gyárt valamit, amit elad jó pénzért az embereknek. Szóval ilyen szempontból nincsenek illúzióim.

10 hours ago, Karcsi said:

 és nem világos, miért lesz ez jó >valójában< a LEGO-nak. 

Tippem szerint: stud.io (már lehagyta az LDD-t, az az igazság) és az AFOL Designer Program miatt. Illetve egy jó nagy adatbázishoz férnek hozzá a felhasználói igényeket illetően. Na meg, hogy van 1,1 millió felhasználója, akit targetálhat ilyen téren. Új promóciós csatorna illetve az ADP-n keresztül egy kis költségvetésű, alacsony kockázatú "Ideas" program keretén belül pénzt lehet csinálni olyan szettekből is, amik egyébként nem mennének át a Lego brand alatt valamilyen okból.

Szerintem ez lehet az érték a TLG-nek a Bricklinkben és úgy gondolom, hogy semmiképp sem maga az aftermarket. Sőt, ha azt nézzük, kifejezetten konkurenciája is a Pick-a-Brick-nek. Illetve a LEGO utáni második legnagyobb piactere a Legonak, ami felett most megszerezte a kontrollt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...